Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартувала Всеукраїнська інтернет-олімпіада з астрономії

На базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу офіційно розпочався фінальний етап Всеукраїнської інтернет-олімпіади з астрономії. Попередні етапи уже відбулися в онлайн-форматі.
Фото - ЛОДА

Упродовж двох днів, з 8 по 10 лютого, учасники змагатимуться за першість у двох вікових групах, повідомляють в ЛОДА. 

Учасниками стали учні 9-11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів зі всієї України: Львова, Тернополя, Дніпра, Києва та Харківської області.

Загалом, до участі в конкурсі подали 150 заявок від учнів, однак до фіналу дійшли лише 10 школярів. Вони набрали необхідну кількість балів на попередніх етапах. Усіх поділили на дві групи: старшу та молодшу.

«Дуже приємно, що освіта завжди була і залишається в центрі уваги. Ми дуже серйозно взялись за профтехосвіту, якщо говорити про кошти, то наша планка цього року – 100 млн виключно з обласного бюджету. Діти мають мати можливість обирати будь-яку професію, яку забажають, як і у випадку з астрономією. Дивлячись в небо, далеко в космос, ти відчуваєш, що це твоє. Люди, які в цьому кохаються, люди, які знають більше ніж всі, є щасливими», - наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Під час двох змагальних днів, учні розв’язуватимуть задачі з астрономії різного рівня складності, укладачами яких є також члени журі.

Членами поважного журі стали наукові співробітники, професори провідних вищих навчальних закладів України, в тому ж числі Львівського національного університету імені Івана Франка, До складу організаційної комісії увійшов директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Уже в п’ятницю, 10 лютого, стануть відомі імена переможців у кожній віковій групі, які отримають цінні подарунки від організаторів олімпіади та спонсорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ