Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартували нові безкоштовні курси англійської для військових та їх рідних

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій розпочав нові курси англійської мови для захисників та їх дружин, а також для рідних сімей полеглих воїнів.
Фото - ЛМР

Заняття відбуваються у трьох різних групах двічі на тиждень, і триватимуть три місяці – аби максимально опанувати певний рівень знань. Акцент роблять саме на спілкуванні, повідомили в ЛМР. 

Одним із тих, хто скористався можливістю безкоштовно вивчати англійську у центрі, є  43-річний азовець Василь Переверзєв. Він каже, що таке навчання дасть змогу поглибити свої знання і розширити можливості для майбутньої освіти чи кар'єри.

«Треба постійно розвиватись. Як бачимо, військова технологія, військова наука переходить на стандарти НАТО, і технічне знання англійської мови у військовому аспекті теж дуже важливе. Така ініціатива обов’язково потрібна, тому що багато ветеранів повертаються до служби, дехто виїжджає за кордон. Ну і для загального розвитку це ніяк не завадить», - каже Василь Переверзєв, воїн 12-ї бригади спецпризначення «Азов» НГУ.

Навчання розраховане на 3 місяці, і тут є три групи: дві – початкового, та 1 – середнього рівнів. У кожній групі – 10 людей. Заняття відбуваються двічі на тиждень за такими локаціями: вул. Пекарська, 41 та вул. Генерала Чупринки, 85 (приміщення головного офісу та відділення центру). Для зручності, охочі могли самостійно обрати час та локацію проведення навчань.

Однією із тих, хто навчає англійської на волонтерських засадах, є викладачка з 15-річним досвідом Ольга Ждан. Вона каже, що на заняттях працюють як команда, і той, в кого є більше знань, допомагає тим, в кого їх менше. Також, щоб краще зрозуміти рівень знань, перед навчанням Ольга знайомилася з кожним студентом. 

«Ми працюємо за комунікативною методикою, і наш фокус – на спілкування, але теж додаємо елементи бізнес-англійської, бо більша частина студентів хоче використовувати мову у професійних цілях. Тому на кожному занятті у нас є певні елементи предметно-інтегрованого навчання», - розповідає викладачка. І додає, що погодилась викладати англійську безкоштовно на знак подяки нашим захисникам і їх рідним.

«Це як взаємний обмін. Ці люди або їх рідні дають мені можливість жити, працювати і розвивати країну, а я ділюся з ними тим, що мені вдається найкраще», - каже Ольга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ