Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартував психологічний проект «Сім’я, яка чекає»

Сьогодні, 10 листопада представники трьох психічних центрів у Львові розпочали проект «Сімя, яка чекає». Психологи, вони ж і тренери проекту, на зустрічі розповіли про психологічну програму підготовки родини до і після повернення учасника АТО.

Програма проекту – це  чотири зустрічі щотижня. На кожній розмовлятимуть про різні підтеми стосовно адаптації до нового середовища після АТО.

У перший набір записалось 15 учасників. Після закінчення кожного курсу  - новий набір.

«Війна на території України триває протягом двох років, відповідно не можна забувати про її наслідки, зокрема, про психічний стан як учасників війни, так і їхніх родин. Власне, актуальність цієї теми виникла з досвіду спілкування з учасниками бойових дій. Мета проекту  – це допомогти матерям, дружинам, дітям, учасникам АТО адаптуватись після стресу або вийти з депресії», - розповіла Юлія Кунта, психолог Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій та тренер програми «Сім’я, яка чекає».

За словами Юлії Кунти, проблеми з якими найчастіше звертаються учасники АТО і їхні родини – це алкоголізм. Також часто постає проблема реабілітації вдів.

Психотерапевт «Центру психічного здоров’я та травматерапії «Простір надії», тренер програми «Сім’я, яка чекає» Юлія Стадницька розповіла: «Варто підкреслити, що не всі учасники АТО та їхні родини потребують допомоги психологів. Розлад адаптації мають приблизно 30%».

Про очікувані результати розповів Володимир Станчишин, тренер програми та психотерапевт «Центру психічного здоров’я при Шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького: «Ми, тренери програми,  представляємо три психічні центри, які надають відповідну допомогу безкоштовно усім жертва війни. Стосовно проекту, то ми очікуємо, що він дасть змогу випередити загострення проблем. Завдання наших зустрічей – це інформувати родини учасників АТО, допомогти зрозуміти проблему і  підказати як її розв`язати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ