Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові студенти мобілізуються, але кволо

27 вересня у Львові на площі перед пам’ятником Іванові Франку відбулась студентська акція під гаслом «Все, що нас стосується – вирішується нами». В рамках акції провели опитування, аби з’ясувати, на що готова молодь задля України.

За словами однієї з активісток акції Христини, «мовний» закон та низка інших руйнують майбутнє молоді. «Україна – це простір нашого майбутнього. Ми або творимо його для себе, або стаємо мовчазним об’єктом для свавілля та здирництва, маніпуляцій та зневаги кількох негідників, які узурпують владу», – переконані організатори.

Отож, в рамках акції провели опитування. На одному стенді було питання «На що я готовий заради України», а також такі варіанти відповідей до нього: немає сенсу щось робити – це нічого не дасть; при першій нагоді емігрую з цієї країни, Україна мені нічого не дала; якби знав, що робити, зробив би все можливе; систематично працювати, віддавати частину свого часу, зусиль та грошей для благородної справи. Відтак, на іншому стенді вписували відповіді. Серед них траплялись такі: «Україна має бути єдиною. Донбас.», «Вчитися на філологічному в той час, коли мову хочуть знищити».

Окрім цього, на площі також влаштували цілий концерт. Учасники акції, одягнені в вишиванки, грали рок на барабанах та гітарі.

Як зазначили організатори, низку таких акцій проведуть біля різних вишів Львова – «Львівської політехніки», Лісотехнічного університету, Львівської академії мистецтв, Академією друкарства.

Воднораз 11 жовтня об 11.00 проведуть ще одну акцію перед пам’ятником Іванові Франку. Вона, за словами організаторів, буде масштабнішою. Гасло – «Все, що нас стосується – вирішується нами! І, сказавши це, взятись до роботи».

Додамо, що акцію ініціювала ГО «Відсіч». На неї прийшло кілька десятків студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ