Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять Молодіжну раду

У п’ятницю, 20 серпня, у МолоДвіжЦентр.Львів відбудеться публічне обговорення концепції молодіжно-консультативно дорадчого органу місцевого рівня при Львівській міській раді та принципів його подальшого функціонування. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Молодіжна рада - це «голос» молодих людей у суспільстві. Вона допоможе молоді висловлювати свої думки та позицію, щоб бути почутою владними структурами.

Утворена при органах місцевого самоврядування Молодіжна рада є дорадчо-консультативним органом. Вона складається з представників молоді задля консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

Окрім того, створення Молодіжної ради є одним із пріоритетних завдань для нашого міста задля перемоги у конкурсі на звання Молодіжної столиці Європи 2024. Зараз наше місто входить у шорт-лист з чотирьох фіналістів.

Станом на сьогодні вже були проведені обговорення із громадськими та студентськими організаціями, учнівським самоврядуванням та відбулася попередня комунікація із Львівською міською радою. Ціль наступної зустрічі наприкінці тижня – кристалізувати бачення громади стосовно цілей та діяльності Молодіжної ради, її створення та функціонування.

До обговорень долучаться представники з різних сфер, а саме:

  • Майбріт Далгаард –  міжнародний консультант DUF - Данської Молодіжної Рад

  • Марина Попатенко – заступниця міністра молоді та спорту України

  • Олег Малець – керівник мережі молодіжних просторів «ТВОРИ!»

  • Володимир Сонько – голова «Української асоціації молодіжних рад»

  • Дем’ян Петрик – голова молодіжної ради при Волинській ОДА

  • Тетяна Приходько – соціологиня КУ Інститут міста

Публічне обговорення відбудеться 20 серпня о 17:00 за адресою: вул. Чайковського, 31. Вхід вільний для всіх небайдужих громадян.

Простежити подальший розвиток вищеназваної ініціативи можна на сторінках ГО «Львівський Молодіжний Клуб» у Facebook (https://www.facebook.com/lmkorganization) та Instagram (https://www.instagram.com/go_lmk/).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ