Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові створять нову українську оперу-космос «Nebo-1»

Команда опери «Ukraine – Terra Incognita» анонсує нову українську оперу-космос «Nebo-1», яку присвятять першій пісні людства, яка пролунала у космосі: «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю…».
фото - facebook.com/opera.myth.ukraine

Про це інформує пресслужба ЛМР.

12 серпня 1962 на прохання українського конструктора, основоположника практичної космонавтики Сергія Корольова його улюблену пісню «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю…», перебуваючи на облавку космічного корабля, виконав перший космонавт українського походження Павло Попович.

«В українських піснях – тисячі описів неба, польотів птахів, споглядання зір, Сонця, Місяця. І можливо, з цього романтизму виросло так багато українців-геніїв, причетних до відкриття космосу. Оце прагнення і відчуття вібрації неба ми хочемо вловити в наступній опері», – розповіла авторка ідеї Уляна Горбачевська.

Задум опери-космосу «Nebo-1» Уляна Горбачевська виношувала паралельно з роботою над оперою-Міфом «Ukraine – Terra Incognita».

Проєкт реалізовується YMCA Lviv (ГМО «Християнська асоціація – УMCA») та Фундацією Василя Сліпака за підтримки Українського культурного фонду. У співпраці із: Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Львівська національна опера, Львівська міська рада, Інститут Стратегії Культури, Львівський органний зал,  «Будинок воїна», Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ