Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять Парк Читання у межах міжнародного проєкту

З нагоди Міжнародного дня дитини, який відзначають 20 листопада, партнерські міста Морже та Турін (Італія), Обідуш (Португалія) та Львів (Україна) оголосили про початок нового проєкту REEPLAI, який має переосмислити читацькі звички родин з дітьми та підлітками.
Фото згенеровано за допомогою ШІ gencraft

Як повідомляють в ЛМР, на першому етапі до проєкту залучатимуть сім’ї з дітьми різного віку і в експериментальний та ігровий спосіб збагачуватимуть їхні читацькі досвіди. Міжнародна складова проєкту REEPLAI скерована на родини, в особливому фокусі – родини з України, які проживають в Обідуші та долині Аоста.

«Цим проєктом ми хочемо збагатити майбутнє молодших поколінь, де читання стане джерелом натхнення та зв’язку для сімей, освітян та спільнот, частиною культурної ідентичності та різноманіття. Ця міжнародна ініціатива має на меті освіжити наш підхід до літератури й запалити пристрасть до читання, яка залишиться на довгі роки», – кажуть організатори проєкту.

Фіналом проєкту стане відкриття двох Парків Читання на базі міських бібліотек – у Львові та Обідуші, обох Містах Літератури ЮНЕСКО. Такі парки будуть створені за моделлю вже існуючого унікального Парку Читання в місті Морже та будуть обладнані ігровими інсталяціями, створеними спеціально для проєкту Фундацією Сапеньйо (Fondazione Sapegno).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ