Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять Центр соціальної підтримки дітей та сімей

У Львові планують створити Центр соціальної підтримки дітей та сімей, щоб комплексно вирішувати проблему конкретної сім’ї з дітьми шляхом запровадження послуги «соціального замовлення» для громадських (релігійних) організацій. Про це повідомив начальник відділу «Служба у справах дітей» ЛМР Ростислав Тимків, презентуючи стратегію 2017-2020 «Місто дружнє до дітей». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми бачимо необхідність створення Центру соціальної підтримки дітей і сімей.   Метою цього центру буде комплексне вирішення сімей, які потрапили у складні життєві обставини разом з дітьми, разом із залученням всіх громадських та релігійних організацій, які функціонують у місті, та із запровадженням послуги соціального замовлення.   

Другим пунктом стратегії є раннє виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. На сьогоднішній день в нас на обліку перебуває 85 таких сімей, і ми плануємо, що до 2020 року таких сімей має бути значно більше виявлено, бо від цього реального виявлення залежить кількість батьків, позбавлених батьківських прав, і нормальний, повноцінний розвиток дитини. 

Наступний захід – це зменшення кількості дітей у закладах інтернатного типу за заявами батьків. У 2016 році таких дітей було 115, на сьогодні 114. Ми вважаємо, що кардинально має зменшитися кількість таких дітей в інтернатних закладах власне шляхом раннього втручання і допомоги рідними», - розповів начальник відділу «Служба у справах дітей» Ростислав Тимків.

Так, у 2016 році показник раннього виявлення сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, становив 80. Цього року його вже збільшили до 85, а у 2020 році він становитиме близько 300 виявлених таких сімей. Також стратегія передбачає зменшення у 9 разів кількості дітей у закладах інтернатного типу за заявами батьків – з понад 100 у 2016-2017 роках до порядку 10 у 2020 році.

Зазначимо, що ключовими пріоритетами стратегії «Місто дружнє до дітей» є подолання «соціального сирітства», а також розвиток  саме сімейних форм виховання – створення прийомних сімей  та дитячих будинків сімейного типу.

Додамо, що місія відділу «Служба у справах дітей» Львівської міської ради – забезпечення кожній дитині права на захист, на виховання в сім`ї та повноцінний розвиток. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ