Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять всеукраїнську онлайн-базу операторів культурної спадщини

У Львові хочуть створити онлайн-базу операторів нерухомої культурної спадщини. Йдеться про перелік організацій і людей, які працюють або дотичні до роботи з культурною спадщиною в Україні.

Така база стане майданчиком взаємодії та можливостей для представників сектору культурної спадщини у пошуку партнерів, підрядників або однодумців, повідомляють в ЛМР. 

Проєкт реалізовують ЛКП «Бюро спадщини» та приватний український фонд – Фундація ЗМІН. Онлайн-база буде доступна на порталі проєкту «ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину».

«Ми щодня спілкуємося з власниками/користувачами об’єктів культурної спадщини та з різними операторами спадщини: реставраторами, представниками органів влади, інституцій, іноземних фондів, громадських організацій, тому розуміємо потребу в налагодженні співпраці між ними. Інформація про операторів спадщини на одній платформі сприятиме у налагодженні комунікації між ними та посилить спроможність у реалізації проєктів», – розповідає директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Ініціатори проєкту зауважують, що платформа об’єднає широку екосистему дієвців-операторів,  а також передбачає і комплексні рішення. Вони наголошують, що війна внесла корективи і тепер необхідно думати про нові механізми та підсилювати зміни на всіх рівнях – від офіційних політик, до низових ініціатив.

«Виявлення, актуалізація та систематизація операторів спадщини — це не просто механічна робота із даними. Це також можливість об’єднати ідеї тих, кому небайдужа українська культура, наша спільна спадщина в часі загрози. Від індивідуальних спеціалістів з оцифрування чи реставрації і до міських та урядових політик, від громадських ініціатив і до меценатів — потенціал сфери невичерпний. І ми докладемо зусиль, аби репрезентувати усі дотичні до спадщини форми діяльності у всіх регіонах нашої країни. Я певна, що попереду багато цікавих відкриттів», – підсумовує менеджерка проєкту Ярина Короткевич.

Відтак, усіх, хто працює чи надає послуги у сфері культурної спадщини, просять заповнити цю форму. «Якщо інформація відповідатиме критеріям відбору, команда проєкту опрацює профіль і додасть його на сайт reherit.org.ua», - зазначають в ЛКП «Бюро спадщина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ