Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створюють мережу центрів психічного здоров’я

Управління охорони здоров’я Львова працює над створенням сучасних центрів психічного здоров’я. Уже 5 таких центрів відкрили в міських медичних закладах.

«Центри психічного здоров’я важливі з багатьох причин. Найперше, вони надають допомогу, яка є більш доступною для людей, ніж психіатричні послуги. Це ближче до місця проживання, і люди можуть відвідувати центр та все одно виконувати обов’язки вдома чи на роботі. Також такі центри є місцем, де медична, психологічна та соціальна допомога може надаватися комплексно. Водночас, тут можуть надавати подальший супровід людям із важкими проблемами після спеціалізованого лікування», - пояснюють в міському управлінні охорони здоров’я.

Центри психічного здоров’я уже діють: в поліклініці дитячої лікарні святого Миколая на вул. Орлика, у 5-тій лікарні на вул. Чупринки, у 5-тій поліклініці на вул. Виговського, у 2-гій поліклініці на вул. Симоненка та на базі центру НЕЗЛАМНІ на вул. Мазепи. Найближчим часом такі центри запрацюють у інших міських поліклініках.

Звернутися в центри психічного здоров’я можна за скеруванням лікаря, за рекомендацією фахівця соціальних служб, або самостійно.

До слова, перші кроки щодо створення таких центрів міське управління охорони здоров'я Львова розпочало ще в січні минулого року, і цей досвід Львова згодом масштабуватимуть на всю країну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ