Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові судитимуть акушерів, які допустили смерть породіллі

У Львові розпочинається суд над професором медицини і двома лікарями, з вини яких, як вважають правоохоронці, померла жінка, а її дитина з'явилася на світ з діагнозом ДЦП.

Про це «ФАКТАМ» повідомили представники ініціативної групи «Стоп недбалість!».

- Це сталося в тій же лікарні, де було зафіксовано відразу кілька випадків смерті новонароджених при пологах, - розповів «ФАКТАМ» львів'янин Остап Пудляк. - Родичі померлої жінки вже чотири роки домагаються справедливості. І ось нарешті справа дійшла до суду.

У січні 2014 року ці лікарі робили кесарів розтин молодій жінці, а потім її виписали додому з високою температурою і болями внизу живота. В результаті вона померла на 38 день.

- Чотири роки тому Франківським районним відділом ГУ Нацполіціі у Львівській області було відкрито кримінальне провадження за статтею «Неналежне виконання лікарем своїх обов'язків, що призвело до тяжких наслідків», - повідомили «ФАКТАМ» в прокуратурі Львівської області. - Досудовим слідством встановлено, що смерть потерпілої можна було уникнути.

У листопаді 2017 року 59-річний лікар-акушер цієї ж лікарні був визнаний винним в смерті новонародженої дівчинки і засуджений до року позбавлення волі. За словами активістів, у даному пологовому будинку за два роки померли п'ять немовлят. Розголосу набув один з випадків, коли вже мертвий плід кілька днів залишався в животі матері. Це сталося з невісткою відомого гравця футбольного клубу «Карпати» Богдана Стронціцького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ