Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові судитимуть «квартирних аферистів»

Злочинці незаконно заволоділи дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень.
Фото - Поліція Львівської області

Як повідомляють у поліції, до складу злочинної групи входило п’ятеро осіб: організатор - 40-річнний мешканець одного з сіл Львівського району та посібники – жителі Львова та області віком 47, 38, 33 та 26 років.

Зловмисники підшуковували у Львові та в населених пунктах області квартири та інші об’єкти нерухомості, які перебували у власності як громадян, так і у комунальній власності, виготовляли підроблені  документи на ці об’єкти, печатки і штампи підприємств, установ і організацій, а також підробляли відповідні довідки.

Надалі, використовуючи ці підроблені документи, вони отримували свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, змінювали замки вхідних дверей приміщень та реалізовували їх. 

Одне з цих помешкань зловмисники не встигли продати, оскільки їх затримали правоохоронці.

Таким чином учасники злочинної групи незаконно заволоділи дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень, які надалі розподілили між собою та використали на власний розсуд. 

Під час санкціонованих обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили та вилучили значні суми коштів, чорнові записи, копії підроблених договорів, різноманітних документів, розписки та інші речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування завершене у кількох кримінальних провадженнях. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ