Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові треба більше новобудов, - Павлів

У Львові є 12 млн м. кв. житла на 750 тис. населення. Варто зауважити, що через події на Донбасі кількість мешканців збільшилася внаслідок міграції переселенців. В середньому на одну людину припадає 17 м. кв., тоді коли в Європі 45-55 м. кв. Про це учора, 23 червня, під час прес-конференції розповів директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів.
Фото: www.032online.com

Чиновник переконаний, що у Львові потрібно збільшити кількість новобудов.

За його словами, інвестор, який приходить у місто, не вірить у цифри, які надають йому чиновники, а рахує кількість будівельних кранів.

«Велика кількість будівельних кранів вказує інвестору на те, що у місті є певна стабільність і тут можна працювати», - сказав Андрій Павлів.

За його словами, Львів загалом має 12 тис. га кв разом із парками. Наразі вільні для забудови площі є на Рясне-2 та в районі вул. Щурата, але вони не зовсім забезпечені комунікаціями.

Водночас він додав, що район «Арени-Львів» добре забезпечений в плані комунікацій і зараз там іде комплексна забудова.

Також чиновник наголосив, що в центрі міста забудову проводити складніше, адже 1/3 центру міста є історичним ареалом, де діють пам’яткоохоронні обмеження та обов’язковими є археологічні дослідження та нагляд.

Андрій Павлів наголосив, що ще з часів правління режиму Януковича місто позбавили права погоджувати проекти будівництва.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, забудовників потрібно стимулювати будувати житлові будинки на три-чотири поверхи, адже це сприяє розвитку громадського суспільства, спілкування між сусідами та створення громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ