Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває конфлікт навколо забудови у Брюховичах

У Львові розгортається конфлікт навколо забудови ділянки на вулиці Широкій, 2 у селищі Брюховичі.

Після третього засідання робочої групи з питань забудови ділянки на вулиці Широкій, 2 у селищі Брюховичі, громадська активістка та мешканка селища Юлія Лацик заявила, що інформація, яку поширює забудовник SENSAR Development не відповідає дійсності.

За словами активістки, забудовник може поширювати інформацію про плани будівництва готелів, басейнів та реабілітаційного центру, однак ця інформація відсутня в офіційній містобудівній документації. Юлія Лацик наголошує, що компанія відмовляється вносити зміни до містобудівних умов та обмежень, які б відображали ці плани.

Мешканка селища також звертає увагу на відсутність детального плану території (ДПТ), який би регламентував масштаби та типи забудови на ділянці. За її словами, Брюховицька селищна рада не затвердила цей документ, позбавивши місцевих жителів можливості впливати на формування простору.

Юлія Лацик стверджує, що забудовник не погоджується зменшувати обсяги забудови, яка наразі планується на понад 49000 м². Вона також зазначає, що в чинних містобудівних умовах під назвою "багатофункціонального комплексу" фактично передбачено "будівництво апартаментів".

Активістка закликає громадськість бути пильною та критично ставитися до інформації, яка може з'явитися в медіа найближчим часом стосовно цього будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ