Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триватиме фестиваль камерної музики «Наша Бахіана»

19-21 березня у Львівській національній філармонії відбудеться фестиваль камерної музики «Наша Бахіана», що присвячений уродинам актуального та видатного Баха.
Фото - ЛМР

«Наша Бахіана» — це фестиваль камерної музики, що є продовженням проєкту «Бах-Маратон», який Львівська філармонія щорічно проводить у час святкувань дня народження Йоганна Себастьяна Баха, повідомили в ЛМР. 

Програма фестивалю

19 березня, 19:00 — Бах&Камералістика

У перший день фестивалю звучатимуть два ретельно дібрані твори Роберта Шумана та Василя Барвінського. Обидва написані у час першого розквіту їхніх талантів. Тож Бах — і камералістика в романтичному стилі.

20 березня, 19:00 — Мандруючи з Бахом

·      1890. У маленькій угорській гімназії дав перший сольний концерт Ерньо Донаньї, композитор і піаніст, чия музика впевнено крокує новим світом.

·    1930, Токіо. Тору Такеміцу, перший славетний японський композитор і безкомпромісний авангардист з’явився на світ.

·       1942. Німецький концтабір. Чеський композитор Ервін Шульгоф, що тільки сьогодні повертається із забуття, помер від туберкульозу.

·       1958. Париж. У цей час патріарх сучасної угорської музики Дьордь Куртаг написав свій опус №1, струнний квартет, що позначив його одужання від важкої депресії.

·       2023. Львівська філармонія. Під час війни у центрі Європи ми маємо змогу слухати музику відомого сучасника, львів’янина Юрія Ланюка.

21 березня, 19:00 — Зі Львова в Бранденбург

Заключний день фестивалю «Наша Бахіана» пройде під знаком бахівських Бранденбурзьких концертів. Серія із шести досконалих зразків музики для оркестру є втіленням зрілого стилю прославленого митця.

Трансляція концерту — тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ