Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові у співпраці з мешканцями відреставрували історичні вікна

Фото: Бюро спадщини
Фото: Бюро спадщини
Фото: Бюро спадщини
Фото: Бюро спадщини
Фото: Бюро спадщини
Фото: Бюро спадщини
1/3
У Львові майстри відреставрували 4 історичні вікна на сходовому майданчику будинку на вулиці Стрийській, 44а. Роботи виконували в межах міської програми співфінансування. Про це повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

«Будинки цього житлового комплексу є характерними для популярного на початку 1930-х років стилю функціоналізм. Через свою значну вагу ці вікна погано функціонували, а через деформацію віконні стулки погано прилягали до віконних коробок. Також вони мали старе пошкоджене засклення та були покриті багатьма шарами фарби. Ми це все виправили», – розповів майстер-реставратор Юрій Буцик.

Додатково фахівці поставили віконний ущільнювач та нові металеві зливи.

Загальна вартість реставраційних робіт склала 120 000 грн. З цієї суми місто оплатило 72 000 грн, а решту – мешканці.

До слова, у 2021 році в межах Програми співфінансування у цьому будинку відновили зовнішні вхідні двері.

«Цьогоріч місто планує продовжити реалізацію програми відновлення автентичних брам та вікон в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять відомі місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці. При реставрації вікон це співвідношення складає 60/40 відповідно», – додали в ЛКП «Бюро спадщини».

Дізнатися, як стати учасником програми, можна на сайті Бюро спадщини у вкладці “Співфінансування”.

Нагадаємо, минулого року в історичній частині міста, у співпраці з мешканцями, відреставрували 24 брами та 9 вікон. Крім того, з пластикових на дерев’яні замінили ще 11 вікон.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/300796-u-lvovi-u-spivpratsi-z-meshkantsiamy-vidrestavruvaly-istorychni-vikna

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ