Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові утилізують понад 1 200 використаних ялинок

Цьогоріч львів'яни здали для утилізації 1 245 ялинок. ЛКП «Зелений Львів» планує використати їх як вторинну сировину для облаштування екодоріжок, удобрення землі й іншу господарську діяльність, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Для збору ялинок комунальне підприємство ЛКП «Зелений Львів» створило 5 мобільних пунктів у різних районах міста. Містяни могли здавати ялинки з 22 січня до 25 січня з 10.00 до 13.00.

«Загалом було 5 пунктів збору, куди люди приносили використані ялинки. Також ЛКП наймало машину, яка збирала по місту, поблизу сміттєвих майданчиків використані викинуті ялинки. По пунктах збору ми отримали 545 ялинок, а решта – 700 – привезли працівники підприємства з території міста на утилізацію. Пізніше ці ялинки мешканців ми використовуватимемо на потреби підприємства: облаштування екодоріжок, удобрення землі й іншу господарську діяльність

Така акція збору ялинок проведена з метою навчити людей до порядку, аби мешканці самостійно приносили ялинку на пункт для утилізації. До нас на підприємство було багато дзвінків, аби пункти збору були майже біля кожного будинку. На жаль, люди можуть купити ялинку на ринку, але утилізувати належним чином або здати на утилізацію - ні. Я надіюсь, що з кожним роком люди все більше навчатимуться такому порядку. Адже минулого року було зібрано приблизно 200 ялинок, а цьогоріч 1245 – це велика кількість», - зазначив Володимир Чишинський, головний інженер ЛКП «Зелений Львів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ