Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в межах деколонізації перейменують вулицю Карпінського

У Львові в межах роботи з деколонізації топоніміки перейменують вулицю Олександра Карпінського - президента Академії наук срср. Таке рішення сьогодні, 1 лютого, прийняла робоча група з перейменування вулиць, названих іменами російських діячів.

 Це буде вже 54 деколонізована вулиця у Львівській громаді за останній час, повідомляють в ЛМР. 

«Довший час всі вважали, що вулиця Карпінського - це вулиця, присвячена Францішеку Карпінському, польському поету і драматургу. Але в радянський час була змінена одна буква в назві вулиці. І замість Францішека  вулицю присвятили Олександрові Карпінському - першому виборному президенту російської академії наук.

Саме тому, без дискусії, назва буде змінена.

Сьогодні робоча група щодо деколонізації прийняла рішення перейменувати цю вулицю. Дякую всім активним членам робочої групи за працю і пильність», - зазначив перший заступник міського голови Львова, керівник робочої групи з перейменування вулиць, названих іменами російських діячів, Андрій Москаленко.

Окрім того, на робочій групі підтримали уточнення назв двох вулиць, відповідно до українського правопису. Так, вулиця Федорова стане вулицю Федоровича. А вулиця Рєпіна – вулицею Ріпина.

«Далі всі ці пропозиції буде винесено на сесію міської ради на затвердження», - додав Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ