Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в парку порушник карантину напав на поліцейських

У Львові поліцейські притягнули до відповідальності порушника правил карантину, котрий чинив опір правоохоронцям. Про це інформує Поліція Львівської області у Фейсбуці.

На 32-річного львів’янина складено протокол про адміністративне правопорушення, також за фактом опору представнику правоохоронного органу слідчі відкрили кримінальне провадження.

Сьогодні, 4 квітня, близько 13.30 у парку Високий Замок у Львові, під час проведення комплексного відпрацювання, спрямованого на забезпечення дотримання карантинних заходів, правоохоронці виявив чоловіка, котрий, у порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України, гуляв у парку. Поліцейські провели із чоловіком роз’яснювальну бесіду, розповіли йому про вимоги правил карантину, після чого він заявив, що йде додому.

Близько 14.00 той самий патруль знов помітив цього ж чоловіка в іншому кінці парку, де він продовжував прогулюватись. Поліцейські встановили особу перехожого – ним виявився 32-річний львів’янин. Під час повторної роз’яснювальної бесіди він почав поводитись агресивно, нецензурно лаявся, вирвав із рук поліцейського пам’ятку з видрукуваними правилами карантину, порвав її, після чого напав на правоохоронця, пошкодивши йому форменний одяг.

На чоловіка поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян. Також слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ