Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові вагітна жінка захворіла на хворобу Лайма

У Львові вагітна жінка захворіла на хворобу Лайма через укус кліща. Зараз вона перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні, - пише «Львівська газета»

Як повідомила «Львівській газеті» головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, 22-річну львів’янку під час прогулянки вкусив кліщ. Жінка вагітна. Термін вагітності – 16 тижнів.  Кліща видалили, але через два тижні на місці укусу виникла еритема (червоні плями на нозі) й підвищилася температура. Вона звернулася по допомогу до лікарів, які й діагностували у жінки хворобу Лайма. Зараз жінка перебуває на лікуванні у Львівській обласній інфекційній лікарні.

Хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке має хронічний або гострий перебіг і може уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви.

Кількість людей, у яких після укусу кліщів розвинулася хвороба Лайма, на Львівщині стрімко зростає.  За 5 місяців цього року її діагностували у 31 особи (за червень дані будуть згодом), хоча насправді таких випадків, як каже завідувач лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Семенишин, як мінімум у півтора разу більше, бо чимало людей звертаються у приватні лабораторії і лікуються приватно, тож  такі дані не завжди потрапляють  в офіційну статистику.

Лікарі кажуть, що органи виконавчої влади міст, сіл повинні боротися з кліщем, спеціально обробляти парки, сквери, навколишні ліси, які прилягають до населених пунктів.  Повинні, але цього у нас, на жаль, не робиться. У Львові лише почали обробляти деякі парки. Скидається на те, що  вагітні, діти, замість того, аби гуляти в парках, лісах, мають сидіти в задушливих квартирах, бо лише так можна вберегтися від кліщів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ