Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться фестиваль дитячої хорової пісні

25 листопада о 18.00 в Будинку органної та камерної музики відбудеться дитячий хоровий фестиваль «Співаймо канон». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Переконатись в різнобарвності канонів слухачам дадуть змогу дитячі хорові колективи: зразковий хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського р-ну, хори учнів ДМШ № 8 та № 10, зразковий вокальний ансамбль «Намисто» ПК ім. Гната Хоткевича, зразковий дитячий хор «Оберіг» (м. Винники), вокальна група «Чорнобривці» МЦ «Веселі черевички» та вокальний ансамбль «Ромашка» (м. Ходорів). Орієнтовна кількість учасників – 140 співаків.

«Чи помічали Ви, як діти безліч разів слухають одну і ту саму казку? З яким захопленням вони знову і знову переживають завжди однакові пригоди героїв? Зрозуміло, що кожне повторення казки не лише сприяє кращому засвоєнню знань, але й нагадує дитині часом радісні, а часом і сумні, але такі знайомі і близькі, казкові моменти. Так само і канон – тобто пісня, у якій кожен голос повторює те саме, наслідуючи попередній, – є улюбленою формою хорового співу для дітей. Канон захоплює поєднанням простоти з неочікуваністю. Кожен повтор додає нової барви до звучання канону», – роз’яснює педагог-організатор УДЮМК Шевченківського району, керівник хору «Радуниця» Наталія Манько.

В рамках фестивалю також відбудеться презентація збірника «55 творів для дитячого хору, написаних у формі канону». Ця книга, підготовлена досвідченими музикантами-педагогами відкриває для українських музикантів-професіоналів і всіх, хто живе музикою, новий світ – світ канонів. Збірник допоможе у пошуку яскравих, вартісних творів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ