Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться форум щодо розвитку системи профорієнтації

13 серпня у Львові відбудеться форум «Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?», де обговорять ключові питання впровадження реформ професійно-технічної та профільної середньої освіти в Україні. Про це повідомляє Львівська ОВА.

У межах форуму, 14-15 серпня, запланована стратегічна сесія щодо пілотування в 6 областях-партнерах системи карʼєрного супроводу учнів у виборі майбутньої професії. 

Форум та дводенну стратегічну сесію організовує Швейцарсько-український проєкт DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» за підтримки та у партнерстві з Міністерством освіти і науки Україні.

Ідея форуму — створити діалоговий майданчик для посилення співпраці всіх учасників системи карʼєрного супроводу. Сьогодні Уряд прагне обʼєднати зусилля обласних державних адміністрацій (ОВА) та органів місцевого самоврядування територіальних громад, закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу задля розвитку системи професійної орієнтації та кар’єрного супроводу дітей та підлітків у виборі майбутньої професії. 

Під час заходу представники Уряду, Верховної Ради України обговорять нову законодавчу рамку впровадження реформи професійної освіти в контексті відновлення України. 

Під час форуму також буде презентовано новий напрям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE —  «DECIDE: ПРОФТЕХ». Регіонами-партнерами, які долучаться до пілотування, визначені Полтавська, Одеська, Івано-Франківська, Чернігівська, Київська та Львівська області.

Захід передбачає обмін досвідом між органами влади різних рівнів, бізнесом та освітою, міжнародними проєктами та організаціями під час панельних дискусій. 

Зокрема, на форумі будуть презентовані:

  • досвід громад в організації системи професійної орієнтації та кар'єрного наставництва;

  • кращі практики співпраці бізнесу, влади та протехів;

  • міжнародний досвід співпраці закладів профтехосвіти зі школами та бізнесом щодо налагодження результативної профорієнтації (на прикладі Швейцарії, Польщі та Албанії);

  • успішні кейси міжнародних проєктів та організацій щодо професійної освіти України;

  • рух мейкерів в Україні тощо.

На форумі працюватиме Партнерський простір, який передбачає шоуруми, презентації та широкий обмін досвідом між профтехами та бізнесом.

Учасники форуму: 

Сергій Бабак, голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій (уточнюється);

Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

Ольга Коваль, голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій;

Сімон Троллер, заступниця програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні;

Максим Козицький, голова Львівської обласної державної адміністрації (уточнюється);

Андрій Садовий, міський голова Львова (уточнюється);

Валентина Полторак, менеджерка Проєкту DECIDE, заступниця голови ГО DOCCU. 

У панельних дискусіях форуму візьмуть участь представники великого українського бізнесу, а також представники міжнародних проєктів та організацій, що долучені до підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

Початок форуму: 10:00

Місце проведення: м. Львів, точна адреса буде повідомлена після реєстрації.

В межах форуму 13 серпня 2024 року для представників ЗМІ буде організовано преспідхід о 09:30. 

Акредитація для медіа — за покликанням до 20:00 12 серпня 2024 року.

Контакти для ЗМІ:

Оксана Кошова, комунікаційна менеджерка Проєкту DECIDE, 095-395-95-07

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ