Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Форум вуличних культур

Захід об’єднає українських активістів, представників вуличних культур, урбаністів, а також гостей зі Європи та США.

На вихідних, 4-5 березня, Street Culture проведуть у Львові Форум вуличних культур 2023, де представлять свій погляд на повоєнну відбудову України, передає пресслужба ЛМР. 

Форум традиційно збере представників вуличних культур з різних міст України. Також по відеозвʼязку до них приєднаються гості з США, Франції, Данії, Бельгії, Латвії, Словаччини тощо. Вхід на івент безплатний, однак потрібно попередньо реєструватись за посиланням.

Головна мета цьогорічного форуму — об’єднання вуличних культур України під час війни та збереження цього фундаменту на майбутнє. Учасники презентуватимуть свої успішні кейси та проєкти, візьмуть участь у тематичних панельних дискусіях, а також обговорять актуальні для спільнот теми: переорієнтування та діяльність активних команд під час війни, існування та перспективи вуличних культур у нових військових умовах, інтеграцію в міжнародний олімпійський рух тощо.

«Для Street Culture та партнерів це вже стане сьомий Форум вуличних культур. З часом івент став дійсно важливою подією для ком’юніті — ми не лише збирали всіх наших колег, щоб поділитися успішними кейсами та викликами, але й запрошували міжнародних експертів для обміну досвідом й власного розвитку. Мета цьогорічного заходу — також поділитися власним досвідом та дізнатися, як хто пристосується до воєнного часу. Наше завдання — попри війну та трагедії зберегти єдність, надихнути спільноту та побудувати фундамент для подальшої відбудови та розвитку країни і наших людей», — зазначає співзасновник Street Culture Єгор Матюхін.

Також гостям форуму буде презентовано концепцію нового формату молодіжного урбанцентру у Львові, який стане першим подібним проєктом в Україні та східній Європі та, як мріють Street Culture, започаткує тренд ревіталізації старих, покинутих палаців культури в молодіжні обʼєкти та центри вуличних й урбанкультур.

Окремим важливим блоком форуму вуличних культур стане тема повоєнної відбудови України — зокрема, побудови інфраструктури для розвитку вуличних культур — та вектори подальшого розвитку молодіжного руху.

Форум вуличних культур проведуть в  Urban Camp Lviv (вул. Патона, 6) — культурно-соціальному центрі для львів’ян і переселенців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ