Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться концерт «Мирослав Скорик - національна легенда»

25 вересня 2021 р. у Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Мирослав Скорик - національна легенда».

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Мирослав Скорик, без сумніву, є легендою  не лише української музики, а й нації в цілому! У серпні 2021 року, з нагоди 30-річчя Незалежності України, Мирослав Михайлович посмертно отримав заслужену відзнаку «Національна легенда України».

Особливе місце митець відіграє і для Львівської національної філармонії, у стінах якої він впродовж багатьох десятиліть працював і творив, у стінах якої звучала більшість його композицій.

Важливим є те, що Львівською національною філармонією та Департаментом з питань культури, національностей та релігій ЛОДА започатковано конкурс для молодих композиторів на вшанування пам'яті видатного українського композитора Мирослава Скорика.

Також цьогоріч Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону України «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії імені України Мирослава Скорика.

Рівно два роки тому, у Львівській філармонії, яка сьогодні вже має ім’я цього видатного композитора, вперше прозвучав Концерт № 10 для скрипки з оркестром. Тоді подія відбулась за присутності Мирослава Михайловича.

25 вересня, як і у 2019 році, концерт виконає відомий український скрипаль, Марко Комонько. Саме йому Маестро присвятив цю композицію.

Також у програмі звучатиме Симфонієта для симфонічного оркестру, львівська прем’єра якої відбулась у Концертному залі Людкевича у 2011 році.

Другий фортепіанний концерт (1982) М. Скорика виконає відомий піаніст Йожеф Ермінь, ім’я якого часто можна зустріти на афішах багатьох українських та європейських міст, а програми концертів за його участі вражають своєю різноманітністю.

Передостаннім твором програми стане Перший віолончельний концерт (1983) композитора, який почуємо в інтерпретації відомого віолончеліста Олександра Пірієва. За цей твір Мирослав Михайлович отримав Національну премію Тараса Шевченка.

Композиції Мирослава Скорика звучатимуть у виконанні Академічного симфонічного оркестру філармонії, диригуватиме – Володимир Сивохіп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ