Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться Національний проект "Українська пісня"

Захід, мета якого – пошук нових творчих облич в українській музичній індустрії, приурочений до Дня Незалежності і проходитиме у місті Лева вже втретє. Концерт на стадіоні «Арена – Львів» призначений на 18 серпня. В пісенному шоу Ukrainian Song Project 2018 до 27-річчя незалежної України на сцену вийдуть молодих 27 виконавців. Про це розповідає "День".

Серед хедлайнерів проекту – відомі і знамениті «Воплі Відоплясова», Pianoбой, О.Torvald  та Alyosha. Імена ще понад десяти зірок, в тім числі – з-за меж України,  організатори  наразі тримають у таємниці. Але вже говорять про те, що до Львова приїде польський гурт CHEMIA, засновником і гітаристом якого є екс-голова «Укрзалізниці» (2016 – 2017) Войцех Бальчун.

Відомо також, що всі зарубіжні музиканти разом із піснями з власного репертуару ексклюзивно підготують по одній україномовній композиції. Наприклад, CHEMIA– пісню «Герой». Про це йшлося на прес-конференції з участю співзасновника і співорганізатора «Української пісні», головного режисера дійства Василя Вовкуна (генерального директора й художнього керівника Львівської опери) та співзасновника і співорганізатора, генерального продюсера проекту Тараса Курчика. 

Відбір нових, а головне –  унікальних, неординарних та яскравих виконавців триватиме до 15 червня. Станом на нині до оргкомітету надійшло понад 250 заявок.

Переможців відбору «Української пісні 2018», як і в попередні роки, визначатимуть  експерти. Цього року це музичні продюсери Руслан Квінта та Геннадій Вітер, композитор Михайло Некрасов, засновник лейблу «Контрамарка» Олександр Порядченко, продюсер каналу М2 Роман Муха, головний редактор онлайн-журналу Karabas Live Ігор Панасов і генеральний продюсер «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик. 

Проект відбуватиметься за підтримки ТРК «Україна», який у День Незалежності України, 24 серпня, транслюватиме телевізійну версію «Української пісні».

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ