Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться відкритий показ аматорського та домашнього кіно

У п’ятницю, 22 жовтня, о 18:00 в Центрі міської історії відбудеться День домашнього кіно - відкритий показ аматорських фільмів та зйомок із приватних архівів.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Під час показу можна буде переглянути цьогорічні знахідки Міського медіаархіву Центру міської історії та поспілкуватись із авторами та героями віднайдених та оцифрованих домашніх фільмів.

Місце: Центр міської історії, вул. Богомольця 6, конференц-зал.

Вхід вільний, однак потрібно зареєструватись: https://bit.ly/22-10-2021. Через карантинні обмеження перед подією потрібно буде показати підтвердження вакцинування.

Міжнародний день домашнього кіно – це свято аматорських фільмів і кіно, яке щорічно організовують у жовтні у багатьох місцях світу. Заходи в цей день дають змогу окремим особам і сім’ям побачити і поділитися власними домашніми фільмами та історіями. Це шанс дізнатися, як і чому треба зберігати ці фільми і візуальну спадщину загалом.

Домашнє кіно, і аматорське відео потребують досліджень, збереження та актуалізації. Плівки форматів 8 та 16 мм є унікальними і зазвичай існують в єдиному екземплярі, разом з тим можливості їх відтворення зменшуються.  Це важлива частина історії та джерела, які відкривають для дослідників незвичну перспективу на людину у минулому. Поруч із цим, це шанс щоб віднайти особисті сімейні історії, часто небачені, і поділитись ними.

Цьогоріч День домашнього кіно у Центрі міської історії є частиною публічної програми виставки «Суспільство з кіноапаратом».

Трейлер виставки: https://youtu.be/9H-Jn-23Ph0

Відеоісторія виставки: https://youtu.be/7ZZ1DMMvzZw

Facebook-подія: https://www.facebook.com/events/411295410619164

Деталі на сайті Центру міської історії: https://www.lvivcenter.org/discussions/home-movie-day-2021/

Контакт: Вікторія Панас, координаторка публічних програм Центру міської історії, +38 093 436 51 34, [email protected]

Центр міської історії поєднує академічні дослідження в сфері міських студій і формати публічної й цифрової історії для ширшої аудиторії. Міждисциплінарна команда Центру втілює дослідницькі проекти, цифровий архів, виставки, освітні програми.

Показ реалізовується в межах проєкту «Суспільство з кіноапаратом: історії візуальних режимів та практик творення в Україні» за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ