Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відбудеться Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів

Стартувала реєстрація на II Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів, що відбудеться у Львові 29-30 березня. До участі запрошують спеціалістів хірургічного профілю. Про це інформує ЛМР.
Фото Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Співорганізатором події є Перше медичне об’єднання Львова, що лідирує за кількістю роботичних операцій серед медичних закладів України.

У програмі з’їзду передбачені такі теми, як роботична хірургія в загальній хірургії,  урології та гінекології, під час онкопатологій, а також дитяча роботична хірургія. Обмін досвідом вестиметься українською та англійською мовами.

Реєстрація учасників триває до 1 березня за номером телефону хірурга, професора Андрія Стасишина: +380637208429 (WhatsApp).  

Нагадаємо, робот Da Vinci зʼявився у медиків Першого медичного об’єднання Львова три роки тому. Відтоді хірурги прооперували близько сотні пацієнтів. Робот допомагав рятувати життя і підтвердив свою ефективність, адже пацієнтів виписують додому за кілька днів після втручання і вони швидко повертаються до активного життя.

З роботом лікарі мають надпотужні можливості: краще бачать завдяки 3D-зображенню та 20-кратному збільшенні, можуть проникнути у найменші ділянки тіла та оперувати на відстані. А нещодавно львівські хірурги зробили першу в Україні операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci, започаткувавши новий етап у розвитку української кардіохірургії – роботизований.

У Львові зробили першу в Україні операцію на серці із роботом Da Vinci

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ