Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться зустріч з видавцями і авторами книги «Аромат Євшан-зілля»

24 травня «Музейна вітальня» Львівського музею історії релігії запрошує на зустріч з видавцями і авторами книги «Аромат Євшан-зілля» — повідомили «Гал-info» організатори зустрічі.
У 1987 році група української інтелігенції заснувала у Львові самодіяльний літературно-громадський альманах «Євшан-зілля», який сміливо порушував наболілі питання нашого національного життя: злочини НКВС, нищення музеїв і пам’яток культури, звуження сфери вжитку української мови. Альманах порушив мовчання довкола заборонених комуністичною владою письменників і митців.

Серед авторів і редакторів альманаху були відомі львівські інтелектуали і науковці – літератори і митці, мистецтвознавці і літературні критики, науковці і діячі культури. Досить назвати імена Ярослава Дашкевича, Ірина та Ігоря Калинців, Богдана Гориня, Івана Гречка, Ярослава Гнатіва, Романа Фіголя. За два роки вийшло п’ять випусків альманаху у 300-350 машинописних сторінок.

До 20-річчя національної революції 1988-1991 років у видавничому домі «Стилос» вийшла друком книга «Аромат Євшан-зілля». Це антологія альманаху «Євшан-зілля», де зібрано найцінніші статті, які не втратили своєї актуальності і сьогодні, з усіх п’яти випусків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ