Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудуться Дні природної спадщини, присвячені творцю міських парків

У Львові з 17 вересня до 31 жовтня відбуватимуться Дні природної спадщини. Це серія краєзнавчих публічних заходів, приурочених до 180-річння з дня народження Арнольда Рерінґа, завдяки якому Львів отримав найкращі зелені зони в історичній частині міста. В рамках заходу для львів’ян ЛКП «Бюро спадщини» організовує серію заходів, які матимуть на меті познайомити містян ближче з історією парків, скверів та палісадників Львова.
«Головною ціллю заходу є привернення уваги мешканців та професійного середовища до стану парків, адже це дуже цінна природна спадщина Львова, яка є невіддільною складовою міського простору. Зокрема, будемо активно обговорювати необхідність запровадження посади міського садівничого, для збереження цих зелених зон, а також ближче знайомити усіх охочих із цією спадщиною», - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини»  Павло Богайчик.
Зокрема, у Львові організують Парковий університет із вуличними лекціями під час яких можна буде дізнатися історію парків, палісадників міста, вклад у розвиток Арнольда Рерінґа. А також  почути фахові розповіді про догляд за парками та їхню роль у контексті кліматичних змін. 
«Також на площі Ринок біля ратуші облаштуємо спеціальні вуличні інформаційні стенди про те ким був Арнольд Рерінґ та яким був його вклад у розвиток зелених зон міста», - додає Павло Богачик.
Усі охочі зможуть завітати і на краєзнавчі екскурсії головними зеленими зонами міста, а також привести дітей на паркові майстер-класи, під час яких малечу, зокрема, вчитимуть розрізняти види дерев, рослин та птахів. 
Усі події відбуватиметься за попередньою реєстрацією з дотриманням карантинних обмежень.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ