Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася виставка льодяних робіт „Холод”

З приходом весни, першого березня, у Львові відбулася виставка „Холод”. На виставці було представлено вісім льодяних проектів. Мета проекту – звернути увагу людей на глобальне потепління.
Куратор проекту – львівський художник Влодко Кауфман. Художники проекту: Олесь Дзиндра - „Яйця в сітці”, Олексій Хорошко – „Монумент”, Андрій Гливка – „Сумно”, Сергій Петлюк - „Розпродаж”, Михайло Барабаш - „Смо-руйнація”, Тамара Грідяєва – „Brand”, Мирослав Вайда – „Атракціон „Охолодження Мозку”.
Організаторами виставки є Інститут актуального мистецтва, Музей ідей, мистецьке об’єднання „Дзиґа”, управління культури та туризму ЛМР.
З тим, як танули льодяні роботи, втрачали свій первозданний вигляд, все більше змісту відкривалось для глядачів, адже дуже швидкий плин часу художники відтворили через лід.
„У проекті „Холод” – протиставлено холод і тепло, з метою звернути увагу на глобальне потепління, яке створює загрозу усьому навколишньому середовищу. Це боротьба двох протилежностей, на основі яких побудована рівновага. Домінування однієї з протилежностей сприяє руйнації”, – зазначив Андрій Гливка. Також він зауважив, що „льодяний проект - це ще й сумна звістка того, що суспільство втрачає культурну спадщину, є байдужим до навколишнього світу, що й сприяє глобальній руйнації”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ