Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувається виставка, присвячена тим, хто зник від початку окупації Криму

фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
1/3
Вчора відбулася презентація виставки «15 вкрадених життів». В рамках експозиції біля входу до Ратуші представлені 15 портретів та історій тих, кого ще досі не знайшли ні живими, ні мертвими з часів окупації Криму.

Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Виставка, яку презентували на площі Ринок біля Ратуші, організувала громадська ініціатива "КримSOS", яка створена 27 лютого 2014 року як Facebook-сторінка для оперативного та об'єктивного висвітлення подій, що відбуваються у Криму у зв'язку з його окупацією Російською Федерацією.

Складається виставка «15 вкрадених життів» із 15 портретів та історій тих людей, які стали жертвами насильницьких зникнень з часів незаконної окупації Криму. Вона спрямована на пошук зниклих і звільнення незаконно затриманих активістів та мешканців у Криму,  а також на підтримку їхніх сімей.

Як повідомили організатори, до списку потрапили українські та кримськотатарські активісти, які не були лояльними до окупаційної влади,  або їхні родичі. 

Серед них: Іслям Джеппаров, Сейран Зінедінов, Арлен Терехов, Ервін Ібрагімов, Руслан Ганієв, Джевдет Іслямов, Федір Костенко, Іван Бондарець, Арсен Алієв, Мухтар Арісланов, Ескендер Апселямов, Василь Черниш, Валерій Ващук, Тимур Шаймарданов, Ескендер Ібраїмов. 

Як зазначила в. о. начальника управління культури ЛМР Оксана Стельмах:

“Я коли знайомилася з історіями, то дуже важко їх переживала. Це насправді дуже страшно, тому ми маємо про це пам’ятати, ми маємо про це говорити, бо це наші громадяни! Це громадяни України, бо Крим - це Україна, і найменше, що ми можемо зробити, - це говорити цілому світові, що це нелюдський режим, який просто знищує людей ні за що. Тільки тому, що вони є кримськими татарами і громадянами УКРАЇНИ. А міська рада та Львів завжди були відкритими для кожного татарина ще з початку вимушеного переселення і надалі будуть  їх підтримувати”.

Експозицію презентують і в інших містах України в  рамках інформаційної кампанії "Find&Free". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ