Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся перший чемпіонат з робототехніки «Ліга Robosumo Lviv»

Вчора, 24 квітня, відбувся чемпіонат Robo Sumo Lviv 2024. Участь у змаганнях, які проходили в IT Step Academy (вул. Замарстинівська, 83а), взяли майже 100 учнів з 21 школи міста. Команди-фіналісти отримали кубки та кошти на закупівлю обладнання з робототехніки для своєї школи.
Фото - ЛМР

Про це повідомили в ЛМР. 

“Найперше, протягом останніх 5 місяців команди учнів разом з наставниками самостійно конструювали роботів. Для роботів вагою 2 кг учні використовували виключно пластикові деталі, які макетували та друкували на 3D принтері. Далі учні писали код проєкту і створювали мобільний додаток для дистанційного керування роботами на арені.

А вже вчора, 24 квітня, відбулися довгоочікувані змагання «Robosumo Lviv». Це була напружена боротьба, розділена на три турніри, щоб кожна школа мала можливість позмагатися з усіма суперниками”, - повідомили в міському управлінні освіти.

Як наслідок, у фінал потрапили 4 команди:

- Ліцею №46 ім. В'ячеслава Чорновола Львівської міської ради

- Середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №31 м. Львова

- Середньої загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №55 м. Львова

- IT STEP SCHOOL

Відтак, після запеклих сутичок переможцем у робобоях стала школа IT STEP SCHOOL, яка отримала кубок та гран-прі чемпіонату. Друге місце зайняв Ліцей №46 ім. В'ячеслава Чорновола ЛМР, який отримав призових 15 тисяч гривень на закупівлю обладнання з робототехніки. А третє місце - у Середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №31 м. Львова. Вона отримала призових 12 тисяч гривень на закупівлю обладнання з робототехніки. Четверте місце і приз у 10 тисяч гривень здобула Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №55 м. Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ