Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся семінар з енергоефективності за участі чеських і українських фахівців

Сьогодні у Львові відбувся семінар за підсумками програми Партнерства для сталого розвитку України. Участь у семінарі взяли представники фонду Nadace partnerstvi (Чехія) та представники різних міст України.
Фото - ЛМР

Привітав учасників семінару перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, повідомляють на сайті ЛМР. 

«Приємно бачити усіх вас у стінах Львівської міської ради. Приємно, що ми маємо добрих друзів у Чехії, які нам допомагають, і ми вже маємо багато спільних напрацювань. Дякую за досвід, яким ділитися з нами і усіма містами України», - наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

У межах проєкту Партнерства для сталого розвитку України минулого року відбулося три стажування для українських фахівців, що організував фонд Nadace partnerstvi. Стажування відбувалися в Чехії і Австрії. Іноземні фахівці ділилися досвідом з енергоефективність будівель, енергоефективний бізнес, впровадження зелених технологій, поводження з відходами, правильне поводження з водою і найкращими практиками у цих сферах.

А сьогодні до Львова завітало 30 представників з різних міст України, які були учасниками навчань, координатори проєкту Партнерства для сталого розвитку України з Чехії і представники чеської торгово-промислової палати Czech Trade  і радник міністерства Чехії. 

«Цей проєкт покликаний посилити потенціал українців в енергоефективному відновлені, зелених технологіях, впровадженні новітніх практик. І така співпраця є дуже потрібна. Адже Україна після війни потребуватиме швидких і ефективних рішень задля відновлення, і енергоефективність тут відіграватиме важливу роль, бо це визнаний у світі шлях до енергонезалежності», - каже Дмитро Пфістер, начальник відділу енергоменеджменту департаменту економічного розвитку, учасник стажування Партнерства для сталого розвитку України.

За його словами, цього року фонд Nadace partnerstvi (Чехія) планує провести ще два стажування для українських фахівців. Учасниками можуть стати люди, які зацікавлені в енергоефективному і зеленому відновленні України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ