Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся ярмарок соціальних підприємств

Сьогодні, 15 жовтня, на площі Музейній, поблизу Домініканського собору, вперше у Львові відбувся ярмарок соціальних підприємств.
Фото - ЛМР

Понад десять соціальних підприємств Львівської міської територіальної громади представили львів’янам та гостям міста свою продукцію. Організатор ярмарку перший в Україні Західноукраїнський кластер соціальних підприємств.

«Такий ярмарок відбувся вперше, та вже з понеділка будемо планувати наступний. Ярмарок покликаний масштабувати соціальне підприємництво у Львівській міській територіальній громаді та спонукати людей відкривати соціальні підприємства.

Приємно, що незважаючи на дощ, його відвідали багато львівʼян та гостей міста», – розповіла Анна Чуба, заступниця керівника Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради.

На першому ярмарку соціальних підприємств був чай, вироби ручної роботи: різні брошки, прикраси, ляльки, малюнки та пазли. Від шкільних соцпідприємств були вітражі та мікрозелень. Діти з ментальними порушеннями продавали печиво власного виробництва.

Також на ярмарку були жінки, якими опікуються «ВОНА хаб» та фонд «Горіховий дім». Вони представили продукцію власного виробництва.  

«Наша основна мета – знайомство мешканців та відвідувачів з соціальними підприємствами, їхньою діяльністю, виробами та продукцією для популяризації їхньої роботи і також для популяризації власне соціального підприємництва як у Львові, так і в Україні загалом. Це сьогодні велика місія, яку ми всі повинні підтримувати», – розповів Роман Міневич, в.о. керівника Західноукраїнського кластеру соціальних підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ