Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили додаткові точки продажу ЛеоКарт

Сьогодні, 11 грудня, у Львові запрацювало ще 26 пунктів продажу транспортних карток ЛеоКарт. Про це інформує пресслужба ЛМР.
Фото: ЛМР

Відтак, станом на зараз придбати ЛеоКарт можна в 76 точках – 40 кіосках «Інтерпрес» та 36 терміналах EasyPay, що обладнані відповідними диспенсерами. Також у цих точках можна і поповнити транспортні картки. Крім того, функція поповнення карток доступна у 631 терміналі EasyPay.

Переглянути всі 76 локацій продажу/ поповнення ЛеоКарт можна на онлайн-мапі

Нагадаємо, вартість картки-носія квитка складає 60 грн. Важливо, що на загальній картці ЛеоКарт завжди має бути баланс для резервної поїздки. Тому, при купівлі картки, необхідно оплатити 60 грн та внести депозит у розмірі 10 гривень. Цих 10 гривень залишається на балансі картки, що дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку. Далі, аби активувати картку, її необхідно поповнити на суму від 1 гривні. Однак, пасажирам рекомендують поповнити ЛеоКарт на суму, не меншу вартості однієї поїздки. Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягується.

Наразі доступні такі способи поповнення балансу загальних і персоналізованих ЛеоКарт: онлайн – через застосунок та вебсайт EasyPay; через термінали EasyPay та у 40 кіосках «Інтерпрес».

Перевірити залишок коштів на картці ЛеоКарт можна: за допомогою валідаторів у салонах транспортних засобів, через термінали, застосунок і вебсайт EasyPay та через кіоски «Інтерпрес».

Нагадаємо, сьогодні, 11 грудня, безготівкова оплата запрацювала на всіх міських маршрутах.Тепер оплачувати проїзд у міських автобусах, трамваях та тролейбусах можна банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим. Адже в пріоритеті – відмова від готівки на користь безготівкової оплати.

Вартість однієї поїздки в усіх видах транспорту залежить від способу оплати та складає: 13 грн - при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC; 20 грн – при оплаті готівкою у водія; 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт. Тобто, найдешевшою є поїздка з транспортною карткою ЛеоКарт, а найдорожчою – при оплаті готівкою.

Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд – 300 грн.

Для учнів та пільговиків, які мають персоналізовані транспортні картки ЛеоКарт, проїзд в автобусах, трамваях та тролейбусах – безоплатний.  

Студенти можуть користуватися міським громадським транспортом за пів ціни, за умови наявності студентської персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт.

Більше інформації про те, як працює система безготівкової оплати в громадському транспортні,  — тут.

Детальніше про транспортні картки ЛеоКарт — тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ