Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відкрили дитячу кімнату сенсорної інтеграції

Кімнату сенсорної інтеграції облаштували у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі. Новий реабілітаційний простір обладнаний спеціальним світловим обладнанням, тренажерами для балансування, тактильними поверхнями, м'якими меблями.

Про це повідомляють в ЛОР.

"Заняття у такій кімнаті дають дуже хороші результати з реабілітації хворих із психомоторними розладами чи аутизмом, сприяють формуванню саморегуляції, відновленню рухової активності, зниженню психоемоційного навантаження. Тут ми також займатимемось з пацієнтами, у яких порушена сенсорна система: з дітками з онкопатологіями (особливо з пухлинами мозку), з ураженнями нервової системи, з вадами зору та слуху, недоношеними дітками тощо", – пояснила керівник Клініки комплексної медичної реабілітації ЗУСДМЦ Анна Галик.

Нова кімната є пілотним проєктом, реалізованим у співпраці з львівським представництвом Благодійного фонду "СОС Дитячі Містечка Україна".

"Ця кімната є частиною комплексного лікування, яке отримують у нашому Центрі пацієнти з неврологічними чи ментальними розладами внаслідок різноманітних захворювань. Є багато дітей, які потребують якісної реабілітації під час і після терапевтичного лікування. Здебільшого на стаціонарному лікуванні знаходиться понад 150 важкохворих дітей. Всі вони забезпечені медичною допомогою, яку надає мультидисциплінарна команда фахівців лікарні", – зауважив в.о. директора Центру Роман Кізима Roman Kizyma.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ