Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили Мистецьку бібліотеку

У Львові відкрили Мистецьку бібліотеку, яка концентрує увагу на тому, що книга – це не лише носій інформації, але й витвір мистецтва. У цьому бібліотечному просторі, що на вул. Шота Руставелі, 8, працюватиме коворкінг для креативних спільнот, команд та відвідувачів, експозиційна зала, кабінет мистецтв та книжкова майстерня.

У цьому бібліотечному просторі, що на вул. Шота Руставелі, 8, працюватиме коворкінг для креативних спільнот, команд та відвідувачів, експозиційна зала, кабінет мистецтв та книжкова майстерня, повідомляють в ЛМР. 

Концепція Мистецької бібліотеки була сформульована в травні 2022 року в результаті синергії спільних зусиль управління культури Львова, Львівської муніципальної бібліотеки, видавництва ist publishing, ЯГалереї.

Бібліотека розташована у архітектурній пам’ятці місцевого значення, спорудженій у 1905-1906 роках. Ця будівля є важливою для культурного образу Львова, адже створена у стилі сецесії. Приміщення розташоване в ареалі таких інституцій як: «Я Галерея», Центр міської історії, Львівська національна академія мистецтв, Галерея ЛНАМ, РадіоГараж, Музей ідей, Львівський муніципальний мистецький центр.

«Для нас важливо розвивати культуру нашого міста та країни, особливо в час, коли ворог її намагається знищити. Артреабілітація є важливою частиною нашої екосистеми НЕЗЛАМНІ, і читання, споглядання мистецтва є дуже потрібне для людей, яких травмувала війна. Я дякую всім, хто долучився до створення цього красивого простору. Він став достойною частиною цього мистецького району Львова», – зазначив Андрій Садовий, мер Львова.

Мистецька бібліотека покликана: посилити бренд української книги та книгочитання, створити унікальну колекцію артбуків та мистецької літератури, забезпечити освітні можливості у сфери книговидавництва, стати платформою для міжнародного діалогу про культуру, книги та мистецтво України.

Цікаво, що книги для цього простору збирали з різних куточків Львова, України та навіть із-за кордону, щоб зібрати найкращі, найунікальніші екземпляри про мистецтво.

Створення Мистецької бібліотеки стало можливим завдяки меценатській підтримці Олени Вовк (Ензим), Юрія Сташківа (ЧервонеЧорне), Андрія Гавриліва (KIVSH), Андрія Якиміва (Західна філія ПриватБанку), Міської ради  Вюрцбурга (Німеччина). Айдентику для нової бібліотеки розробили дизайнери студії ГРАФПРОМ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ