Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили новий прихисток для переміщених українців

Благодійна організація «100% Життя м. Львів» відкрила новий шелтер для ВПО, які евакуювалися із зони бойових дій, на 150 місць.
ФОТО: ЛОВА

Пресслужба ЛОВА повідомляє, що шелтер включає 19 кімнат, їдальню, медкабінет, дитячу кімнату, душові.

"У новому приміщенні площею 700 кв. м зможуть безплатно проживати 150 людей. Тут є 19 кімнат, їдальня, вбиральні. Триває облаштування частини кімнат, душових та дитячої кімнати. Кімнати розраховані на 2,4,8,10 осіб, також є прохідні кімнати для великих сімей", – йдеться в повідомленні.

У благодійній організації ще тривають роботи з дооблаштування шелтера. Організатори закликають допомогти з ліжками: ті візьмуть у користування односпальні та двоповерхові ліжка.

"Об’єм та масштаб роботи дуже великий, але тепер ми зможемо приймати ще більшу кількість людей, які будуть проживати не в одному великому приміщенні. Тут їм буде тепло, комфортно, затишно, ситно. У шелтері зараз проживають 20 осіб, яким ми допомогли переїхати зі старого приміщення у нове, бо ми не могли залишити людей без місця для проживання. Щиро вдячні усім, хто доєднався до допомоги у відкритті шелтера!", – зазначають у БО.

Мешканці прихистка отримають: спальне місце, щоденне триразове харчування, постільну білизну (з можливістю отримати чистий комплект щотижня), доступ до питної води, доступ до гарячої води, безплатний вай-фай, засоби особистої гігієни та загального користування, кілька разів на тиждень дозвілля для дітей та ігрову зону, можливість користуватися технікою (мікрохвильова піч, холодильник, пральна машина, праска, прасувальна дошка, сушарка для білизни, фен), доступ до медпункту з базовими медикаментами, консультація медичної сестри, психолога, юриста, скерування на безплатний рентген, можливість отримати гуманітарну допомогу.

Внутрішньо переміщені українці, які хочуть потрапити в шелтер, можуть звернутися до волонтерів БО «100% Життя м. Львів» на Головному залізничному вокзалі чи зателефонувати за номером: 0676532535. 

До слова, БО «100% Життя» – найбільша пацієнтська організація в Україні. Мережа працює з пацієнтами та для пацієнтів, в тому числі представляючи інтереси людей, які живуть з ВІЛ, у 25 регіонах України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ