Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили пам’ятник Василю Стусу

Сьогодні, 4 вересня, у Львові відбулось відкриття пам’ятника Василю Стусу. Захід пройшов на території Львівського навчально-виховного комплексу ім. В. Стуса «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин» (вул. Повстанська, 14) Повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Мирослав Пархомик, прес-служба ЛМР

На відкритті пам’ятника була присутня сестра Василя Стуса Марія Стус.

Пам’ятник – це дипломна робота студента Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша Віталія Думина. Виготовлений він із вапняку.

Нагадаємо, виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 26 липня погодив встановлення пам’ятника Василю Стусу на території Львівського навчально-виховного комплексу ім. В. Стуса «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин» (вул. Повстанська, 14).

Згідно із рішенням, замовником на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника є Львівський навчально-виховний комплекс ім. В. Стуса «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин». Навчальний заклад виконав проект пам’ятника та погодив його в управлінні охорони історичного середовища та управлінні архітектури департаменту містобудування, а також виготовив та встановив пам’ятник відповідно до погодженого проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ