Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили Платформу відродження Маріуполя - «Mariupol Reborn»

Сьогодні, в рамках Lviv Urban Forum, у Львові відбулося відкриття Платформи стратегічного та архітектурного моделювання «Mariupol Reborn» та першого офісу проєкту (вул. Ференца Ліста,6).

Стратегічну локацію, де будуватимуть майбутнє Маріуполя, відкрили міські голови Маріуполя і Львова.

«Львів дуже гостинно нас зустрічав і найбільше допоміг. З перших днів війни Львів підтримав Маріуполь і маріупольців. Ми також знайшли прихисток і відкрили наші офіси у різних містах. Та ми думаємо про повернення. Але коли - це важке питання. На нього відповідають наші Герої, а також це наша спільна відповідальність.

Тому ми формуємо такі Платформи як «Mariupol Reborn», які будуть працювати над стратегіями відродження Маріуполя.

Сьогодні відкривається центральна платформа саме у Львові, яка буде відповідати за формування гіпотез, стратегій, планів. Саме тут, у Львові, ми побудуємо майбутнє Маріуполя.

Також, в найближчий час буде відкрито платформу у Дніпрі. Тут відповідатимуть на питання відновлення водопостачання, освітлення тощо. А на питання отримання фахової експертизи наших напрацювань, отримання необхідних знань відповідатиме платформа у Варшаві», - розповів Вадим Бойченко, міський голова Маріуполя.

Над планом відбудови Маріуполя вже працюють архітектори, урбаністи та експерти світового рівня. Вони продовжують приєднуватися до команди, щоб допомогти Маріуполю після деокупації перетворитися на символ перемоги, розвитку, миру, свободи та єдності усього світу.

«Кожен з нас, особливо в День Конституції, мріє про перемогу. Але наша перемога має дві частини. Перша частина – це деокупувати всі наші землі. Друга частина – це перебудувати нашу країну. Час для перебудови не буде широким. Він буде дуже конденсованим. Вже сьогодні потрібно думати, вже сьогодні потрібно розуміти як будуть виглядати наші міста і наші громади. І цей думальний процес є критично важливим. Львів має особливу місію – будучи великим гуманітарним хабом, надихати людей. Я переконаний, що сьогоднішній центр має окрему місію – створити майбутнє для Маріуполя і творити майбутнє для нашої держави, бо Маріуполь - це Україна», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ