Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили продаж карток ЛеоКарт

У Львові відкрили продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт. Сьогодні, у перший день розгортання роздрібної мережі, придбати картки та поповнити їх баланс можна у 37 пунктах на основних зупинках громадського транспорту.
Фото - ЛМР

Йдеться про 31 кіоск «Інтерпрес» та 6 терміналів EasyPay, які облаштовані відповідними диспенсерами.

Мережа пунктів продажу/ поповнення транспортних карток розширюватиметься і надалі, про перелік додаткових локацій буде повідомлено на сайті Львівської міської ради.

Як зазначає керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому транспорті,  розраховуватись за поїздку можна буде банківською картою чи пристроєм з NFC,  карткою ЛеоКарт, готівкою. Однак, найдешевшою поїздка буде саме з транспортною карткою ЛеоКарт. 

«З 11 грудня, з моменту запуску безготівкової оплати на усіх маршрутах, тарифи на проїзд будуть єдині для всіх видів транспорту – автобусів, трамваїв та тролейбусів. А вартість проїзду залежатиме від способу оплати. Найбільш привабливою буде оплата карткою ЛеоКарт. Тому людям, які обирають для себе такий спосіб оплати в перспективі, даємо можливість підготуватися до 11 грудня та придбати собі транспортну картку вже зараз», - зазначив Олег Забарило.

Вартість звичайної ЛеоКарт складає 60 грн. Власник зможе поповнювати її на необхідну суму в тих же пунктах продажу, а також і в додаткових. Крім того, з 25 листопада функція поповнення буде доступна онлайн - на сайті ЛКП «Львівавтодор».

Мінімальна сума поповнення - від 1 гривні. Однак, пасажирам рекомендують поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки. 

Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягуватиметься.

Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу. А також – у терміналах EasyPay.

«Щоб перевірити баланс у терміналі – треба вибрати відповідну опцію та вписати номер картки ЛеоКарт. На екрані терміналу висвітиться сума коштів¸ що є на картці.

Щоб перевірити баланс картки у салоні громадського транспорту, на валідаторі треба вибрати розділ «Інформація» та прикласти картку. На екрані з’явиться інформація про термін дії картки та про залишок коштів», - пояснив Олег Забарило.

Посадовець також додав, що на сьогодні єдині тарифи на проїзд у громадському транспорті ще не затверджені. Але озвучив, якими вони можуть бути з 11 грудня, за попередніми розрахунками. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ