Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили простір Дім Звуку

Сьогодні у Львові відкрили новий міждисциплінарний простір – Дім Звуку. Простір площею понад 1000 квадратних метрів функціонуватиме в історичній будівлі Львівського радіо (вул. Князя Романа, 6).

Саме тут у 1930 році почалося радіомовлення на Заході України, і саме в цій будівлі в різний час працювали польське, німецьке, радянське, а згодом і українське радіо. Тепер тут працюватимуть зі звуком та створюватимуть різні аудіопродукти і навіть освітні програми.

Про це повідомили на сайті ЛМР. 

«Дім звуку – це один з програмних напрямків роботи ЛКП «Львівське радіо». Ми розвиваємо його як міждисциплінарний проєкт, в якому задіяні технології, наука, мистецтво, який гнучкий у цих нестабільних умовах і може бути цікавими і корисними для спільноти.

Відтак ми маємо кілька напрямків роботи. Один стосується звукових ландшафтів. Зокрема звукових ландшафтів в часі війни – як вони змінюються і впливають на нас.

Інший напрямок - це аудіолаб. Це більш експериментальні підходи до роботи зі звуком, а також це робота з аудіонаративами.

І ще один напрямок, який ми називаємо «минуле з теперішнім». Це робота із частиною історичної спадщини, яка залишилася тут. Ми віднаходимо ці матеріали, оцифровуємо, і проводимо певні подієві активності довкола них. Часто це унікальні записи, які вважалися втраченими або навіть напівміфічними», - розповідає Андрій Лінік, директор ЛКП «Львівське радіо».

У Домі звуку діятимуть цікаві інсталяції:

- Звук міста / Sound of the City - звукова інсталяція, яка є версією “звукового килима”, який було створено в 2012 році для фестивалю Musica Electronica Nova у Вроцлаві. .

- Акустика мережі - звукова інсталяція, завдяки якій можна досвідчити акустичний зліпок приміщень, які перебувають на балансі ЛКП “Львівське радіо”.

-  Вікно - звукова інсталяція ритмічних звукових вібрацій, записаних з шиб у РадіоГаражі.

- Гук Міста 2.0 - інтерактивна аудіоінсталяція, яка спонукатиме відвідувачів самостійно міксувати та досліджувати різні звукові ландшафти Львова, створюючи свої власні віртуальні «авдіопрогулянки» в режимі реального часу.

А також інсталяція Студія: простір, де звучать хіти української естради - унікальна можливість для відвідувачів потрапити у студію, де колись записував свої хіти відомий український композитор Ігор Білозір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ