Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили Центр для релокованого бізнесу

Центр для релокованого бізнесу відкрили на території лікарні Св. Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Тут на пільгових умовах зможуть розмістити свої виробництва підприємства, яким довелося релокуватись через війну. Також завдяки цьому місцю допомагатимуть виготовляти протези та реабілітаційне обладнання, повідомляють в міськраді.

Нагадаємо, Центр для релокованого бізнесу – тимчасова споруда загальною площею 450 метрів квадратних, яку встановили у межах реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Облаштування центру для релокованих бізнесів у м. Львові». Всередині буде 4 бокси та кімната для персоналу.

«Споруда знаходиться на території лікарні і тут зможе розміщуватись релокований бізнес, який власне буде допомагати лікарні в елементах протезування. Сьогодні було оголошено конкурс, у якому компанії зможуть брати участь і допомагати лікарні виробляти необхідні речі, щоб рятувати життя», – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Відкрити новий Центр для релокованих бізнесів до Львова приїхав керівник Програми розвитку ООН Ахім Штайнер.

«Люди, які займаються малим та середнім бізнесом, є джерелом життя української економіки. Вони створюють робочі місця та стимулюють економічне зростання, навіть під час війни. Цей новий центр, який зрештою надаватиме важливу допомогу людям з інвалідністю, є частиною наших спільних зусиль із підтримки екосистеми для людей та їхніх компаній, які вимушені переїхати, перезапустити роботу та адаптуватись, з огляду на наші переконання, що зусилля з відновлення не можуть чекати», – зазначив Ахім Штайнер.

Будівлю передадуть у пільгову оренду релокованим підприємствам терміном на 2 роки. Вже відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору релокованих підприємств, які матимуть можливість розташувати своє виробництво у Центрі. Затвердили основні умови конкурсу та порядок подання заявок.

У понеділок, 19 червня, буде оголошено про старт прийому заявок. Їх можна буде подавати впродовж місяця.

«Ми продовжуємо роботу з підрозділами Програми розвитку ООН для того, щоб розмістити на цьому об’єкті інноваційні 4D-сканер і принтер, які фактично в три рази пришвидшать процес виготовлення протезів. Тобто це буде таке інноваційне обладнання, яке придбають та встановлять за кошти Програми розвитку ООН», – зазначив Андрій Павлів, керівник управління інвестицій і проєктів Львівської міської ради.

На реалізацію проєкту Програма розвитку ООН виділила грант на суму 5,5 млн грн, ще 1,5 млн грн – співфінансування з боку Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ