Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили виставку, що присвячена Кобзареві

Цієї неділі, 12 березня, у Музеї-садибі родини Антоничів, що у с. Бортятин Яворівського району (філія Львівського музею історії релігії) відкрили виставку заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопа.
Фото - ЛОДА

Як повідомили в ЛОДА, виставка присвячена українському Пророкові Тарасу Шевченку. Орест Скоп був учасником багатьох мистецьких експедицій, пов`язаних з життям і творчістю Тараса Шевченка, тому Шевченкіана посідає вагоме місце у його творчості.

«У час, коли наші очі не  висихають від сліз, а серце розриватися від болю, бо  щодня хоронимо кращих синів і дочок нашого народу - культура, мистецтво і поезія стають тими цілющими джерелами для кожного, які допомагають жити», - зазначив художник.

В межах виставки презентували як і нові полотна, як от «Перебендя», «... і поцілувала», так і давніші, які отримали нагороди: «Кобзар», «Козак Мамай», «Шевченківська хата». 

Зазначимо, що одне із центральних місць у постійній експозиції цього меморіального музею займає триптих Ореста Скопа «Сини України», де зображені Тарас Шевченко і Богдан-Ігор Антонич, яких об’єднує український поетичний простір.

Також під час відкриття відвідувачі мали змогу насолодитись творами великого Кобзаря у виконанні викладачки Судововишнянської школи дитячих мистецтв Юлії Пацули та учнів цієї школи - Евеліни Бать та вокального ансамблю дівчат (викладач Анна-Марія Яремцьо). Поезію Тараса Шевченка читали учениці Бортятинської гімназії Вероніка Швець та Поліна Козлан.

Оглянути виставку можна буде упродовж місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ