Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили виставку історичних стінописів

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/2
6 березня у Львівському муніципальному мистецькому центрі, що на вул. Стефаника, відбулось відкриття виставки «Моя квартира скинула шкіру». На ній представили трансфери історичних стінописів Львова ХVI – ХIX століть.

У радянський період та у час пострадянської моди на «євроремонт» ці розписи поховали під емалями, фарбами та вагонкою. Сьогодні ж можна поспостерігати за тим, як ці кам'яниці «скидають шкіру», завдяки праці реставраторів та мистецтвознавців. Саме про них і їхню роботу — ця експозиція та освітня програма.

«Кожна квартира мала своє неповторне обличчя і сьогоднішня виставка є присвячена поверненню, скиданню цієї «шкіри». Ми змінюємося разом з тим, як змінюється наше суспільство і наше ставлення до спадщини. Цю спадщину можна знайти також і на стінах, тому сьогодні у нас свято реставрації, разом із реставрацією стінописів», - розпочала під час відкриття виставки директорка Муніципального мистецького центру Ляна Мицько.

На виставці представили старовинні стінописи, більшість з яких були оздобленням кам’яниці родини Еміновичів на вулиці Вірменській, у Львові. Тепер вони як окремі історичні об’єкти заповнять галерейні зали Муніципального мистецького центру.

«Незважаючи на те, що зараз військовий час, ми маємо можливість розкривати живу сторону Львова. Ми зараз всі як оголене серце, оголений нерв і демонструємо всьому світу свою душу, яка є прекрасна. І ця виставка - це теж як частина душі Львова», - зауважила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету ЛМР. 

Виставка вільна для відвідування до 15 березня щодня з 10:00 до 21:00 на вул. Стефаника, 11 (код на брамі – 27).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ