Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відкривають безкоштовний урбан-парк

30 вересня у Львові відкриють перший тактичний урбан-парк з вільним входом для всіх охочих. Його мета – популяризувати вуличні культури та зробити динамічне місце для відпочинку та взаємодії з однодумцями. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

У новому урбан-парку облаштують майданчики для стрітболу й стріт-футболу 3х3, панни, а також публічний простір з лавочками і рослинними насадженням та вуличний кінотеатр. Цей парк тактичний, бо простір буде максимально гнучким – час від часу до нього додаватимуть нові локації чи змінюватимуть чинні, щоб адаптувати до майбутніх ініціатив.

«Цей проєкт ми виконуємо у форматі тактичного урбанізму. Це означає, що ми вкладаємо мінімум ресурсів і часу в певну міську зміну, втім наочно показуємо корисність нововведення. Тактичний урбан-парк створюється швидко, навіть стихійно, втім виконує свою задачу – об’єднує людей, пожвавлює спільноту навколо і розповідає людям про феномен вуличних культур», – зазначає архітекторка, урбаністка та співзасновниця громадської організації Urban Reform Олександра Нарижна.

Це проєкт громадських організацій Street Culture & Urban Reform. Парк стане частиною Urban Camp Lviv, який входить до мережі міських просторів «ТВОРИ!». 

«Для нас це експеримент, бо це перший тактичний урбан-парк в країні. Ми робимо цю локацію із простих та доступних матеріалів і засобів, втім, прагнемо досягти максимального ефекту – щоб цей проєкт оживив район та місто і залучив мешканців до спілкування, самовираження та корисних активностей», – ділиться Єгор Матюхін, співзасновник Street Culture.

Першим заходом, що пройде на базі тактичного урбан-кемпу, стане Фестиваль вуличних культур. Це щорічний профільний івент, що присвячений різноманітним культурам, які відносять до вуличних. На фестивалі планують провести майстер-класи, батли, турніри, джеми, виставку та неформальні зустрічі з лідерами цього руху.

Відкриття тактичного урбан-кемпу та старт Фестивалю вуличних культур відбудеться 30 вересня о 12:00. Вхід — вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ