Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрився найбільший центр сучасного мистецтва

Після 8 років ревіталізації у Львові відкрився центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center. Новий мистецький простір має багату і незвичну історію: у давній індустріальній будівлі, де спочатку виробляли алкогольні напої, а пізніше - фруктові й овочеві консервації, тепер проводитимуть виставки, театральні і музичні перформанси, освітні події та дозвілля.

Новий мистецький простір має багату і незвичну історію: у давній індустріальній будівлі, де спочатку виробляли алкогольні напої, а пізніше - фруктові й овочеві консервації, тепер проводитимуть виставки, театральні і музичні перформанси, освітні події та дозвілля.

Про це повідомляють в ЛМР. 

Jam Factory Art Center розташований у районі Підзамче, на північ від центру Львова у колись успішній індустріальній околиці. Довший час цей район був промисловою зоною, яка не сильно привертала увагу мешканців і гостей Львова. Однак поступово Підзамче почало оновлюватись, коли тут відновили стародавню будівлю для бібліотеки «Під Високим Замком» та капітально відремонтували частину вулиці Богдана Хмельницького. Арт-центр Jam Factory став фінальною «роздинкою», яка змінює район, дає йому поштовх для розвитку та розширює цікавість львів’ян до пізнання свого міста.

Будівля «Фабрики повидла» потребувала серйозних реставраційних робіт і інвестори зробили все, щоб зберегти кожну старовинну цеглину. Також її підсилили особливими елементами, як ребристі колони чи стеля з незвичного гіпсокартону, що водночас підсилює акустику приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ