Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють 12 центрів національно-патріотичного виховання для школярів

На базі закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади відкриють 12 центрів національно-патріотичного виховання. Станом на сьогодні вже функціонує один в Галицькому районі, до жовтня відкриють ще п'ять.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР. 

«Ми плануємо повністю переформатувати роботу і викладання предмету “Захист Вітчизни” та вивести національно-патріотичне виховання в школах на новий рівень. Зокрема, йдеться про створення при опорних закладах освіти 12 центрів національно-патріотичного виховання з окремими штатами та необхідною матеріальною базою, щоб якісно і ефективно викладати цей предмет», – наголосив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Загалом у Львові буде 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два в кожному районі). Один з них вже функціонує у Галицькому районі за базі Центру дитячої та юнацької творчості. Другий центр відкриють 1 вересня на Сихові, у школі №13. Ще пʼять планують відкрити 1 жовтня, решту – пізніше.

Основні напрямки діяльності таких центрів:

·   основи цивільного захисту;

·   кульова стрільба (навчання зі стрільби);

·   тактична підготовка;

·   домедична допомога.

У центрах національно-патріотичного виховання працюватимуть психологи та фахові інструктори з кульової стрільби, домедичної і тактичної підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ