Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють перший в Україні центр допомоги узалежненим дітям та підліткам

«Центр підліткової адикції» для комплексної допомоги та профілактики узалежнень серед дітей та підлітків планують відкрити у Львові. Це перший в Україні заклад, який включатиме всі рівні надання допомоги — від діагностики глибини проблеми і до формування нових життєвих навичок. Адже за останні роки в Україні зростають прояви залежностей серед підлітків: вживання психостимуляторів, наркотичних речовин, алкогольних напоїв, ігроманія, інформує прес-служба ЛМР.

Ініціаторами створення центру є Інститут психотерапії залежності спільно з БФ «Легіон Світла». Центр, який включатиме відділення постійного та денного перебування, має на меті створити для підлітка стабільні, безпечні умови, в яких зможе нормалізувати його психоемоційний стан, дати інструменти впливу на найбільш важкі прояви залежної поведінки.

На початковому етапі діяльності «Центр підліткової адикції» розрахований на одночасне перебування 20 дітей та підлітків та реабілітаційної команди з 8 фахівців.

За словами керівника Інституту психотерапії залежностей Світлани Михайлів, «Центр підліткової адикції», як пілотний проект зможе стати національним, а також об'єднувати передові наукові розробки, в тому числі іноземних колег у сфері протидії залежності, матиме достатньо обґрунтованих даних для формування життєздатної державної політики у сфері розвитку дитини.

Контактна особа Олександр Смєхов, +380962865819.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ