Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриють виставковий фотопроєкт “Один день з життя… Історія про незламність українського духу”

В суботу, 24 лютого 2024 року о 16:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. М.Коперника, 17) відбудеться відкриття виставкового проєкту “Один день з життя… Історія про незламність українського духу”.

Проєкт розповідає про життя військовослужбовців ЗСУ, котрі втратили кінцівки на російсько-українській війні. Втратили кінцівки, але не силу духу. Це історія про те, як вони долають себе і повертаються до життя, повертаються до боротьби. Це історія тих – Редагувати дату та час хто вже переміг.

Над виставковим фотографічним проєктом працювали:

Олег Огородник – відомий львівський світливець, з 1991 член Спілки фотохудожників України. В 1995 отримав міжнародне звання AFIAP (художник), а вже в 1998 – міжнародне звання EFIAP (екселенс). З 2004 року є почесним членом Одеської фотографічної асоціації. В 2020 році став Лауреатом премії Василя Пилип’юка.

Ірина Баранська-Вороніна – фотохудожниця! З 2005 року член львівської спілки фотохудожників України! У 2013 році нагороджена бронзою Європи у Чеському міжнародному фотосалоні в категорії ” Портрет” У 2018 році презентувала соціальний проект “Батьки Героїв” У 2023 році з допомогою Національної академії сухопутних військ вперше в історії м.Львова відбулась фотовиставка на військову тему ‘ Герої” у фоє Львівської Національної опери.

Тарас Грень – відомий український військовий журналіст. Брав участь у перших в історії України міжнародних військових навчаннях «Щит миру» у 1994 році. Десять разів у якості начальника та організатора міжнародного об’єднаного пресцентру найбільших у Східній Європі мультинаціональних навчань сухопутних військ «Репід трайдент» з 2011 по 2021 рік. У якості старшого офіцера об’єднаного міжнародного прес-центру та фотографа брав участь у перших Українсько-Польсько-Литовських навчаннях «Три мечі» у 2021 році. Повномасштабне вторгнення зустрів в яксті прес-офіцера штабу ООС. на данний момент проходить службу у Військово-медичному клінічному центрі Західного Регіону.

Софія Легін – музеєзнавиця, учена секретарка Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові. Понад двадцять років працює в галузі музейної справи. Співорганізаторка фотографічних фестивалів Львівські Фотофестини у 2019-2023 роках. Співзасновниця відновленого Українського фотографічного товариства (УФОТО) у 2021 р. Дослідниця історії УФОТО. Волонтерка Львівського фотомузею з часу його заснування.

Роман Метельський – почав фотографувати в 1987 році, відтоді невипускає з рук камеру. В 2010 році заснував сайт Фотографії старого Львова, який на сьогодні входить в десятку кращих фотографічних ресурсів України. В 2021 році став співзасновником та очолив відновлене Українське фотографічне товариство (УФОТО). В 2022 році став засновником та керівником Львівського Фотомузею. Учасник, автор та організатор багатьох українських та міжнародних виставкових фотографічних проєктів.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Львівського освітньо-реабілітаційного центру, Державного Некомерційного Підприємства Центр Комплексної Реабілітації “Галичина”, Військово-медичного клінічного центру західного регіону та Львівського палацу мистецтв.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ